Kursus i læsning af kort - del 1

Britta Andersens klinik for alternativ behandling "Alfa Living".

Hvad skal jeg vælge af kort?

Du ser et butiksvindue, med en udstilling af kort og du kunne godt tænke dig et sæt, men udvalget er alt for stort til at kunne overskue. Hvordan finder du lige det sæt kort som passer til dig?

Der findes mange forskellige slags kort du kan bruge, jeg vil fortælle lidt om de forskellige slags kort og hvordan du kan udvælge lige præcis de kort som passer til dig.

Når du ønsker at købe nogle kort til eget brug, må du først tænke over hvad du ønsker at bruge dem til. Derefter skal du finde ud af hvad der passer til dig. Det lyder vildt, men når du skal bruge disse kort, så og skal de passe til dig – ellers er der ingen forbindelse.

Her er nogle spørgsmål:

Hvad ønsker du af dine kort?

  • Vil du kikke på dem hver morgen, for at blive inspireret til den nye dag?
  • Vil du gerne rådgives i nogle specielle udfordringer?
  • Vil du prøve kræfter med at kunne hjælpe andre med deres udfordringer?

​For en nybegynder kan det være svært at mærke om der er harmoni, da vil det være godt at kunne opsøge en fysisk forretning, hvor du kan holde kortene i hænderne, så du kan mærke om der er harmoni. Det kan være lidt vanskeligere at mærke om der er forbindelse via nettet.

De fleste forretninger som sælger disse kort, har dem i et hjørne af butikken, hvor du kan stå lidt uforstyrret, og de fleste forretninger har også en accept af at det er ok at stå der og se lidt sovende ud, ellers må du jo oplyse dem om at det er sådan det fungerer.

Hold sættet op imod dit bryst, luk øjnene, træk vejret igennem et par gange, mærk hvordan det er at trække vejret. Føles det godt og let – så er der forbindelse mellem dig og kortsættet. Føles vejrtrækningen lidt vanskeligt, tungt og kortåndet, så læg kortene tilbage på hylden, de venter på at den rigtige person kommer.

Det er samme fremgangsmåde du benytter, hvis du overvejer at købe kort via en webshop, her skal du kikke på billedet af kortene og samtidig lægge mærke til dit åndedræt.

Er du i tvivl om du mærker rigtigt, så prøv nogle forskellige – og se om du kan mærke forskel på de forskellige sæt, derefter vil du let kunne udvælge det rigtige for dig.

Jeg vil beskrive Kortene i fem hovedkategorier:

  • Oracle kort
  • Rene tekstkort / Rådgivning
  • Tarotkort
  • Blandingskort
  • Spillekort

Oracle kort: Billederne på disse kort er ofte udført af kunstnere, som har udført tegninger eller fotos der beskriver hvad forfatteren har tænkt sig.
De er fyldt med symboler og situationer, som kan fortælle en historie, samtidig med at de kan prikke til dine egne indskydelser.
Tolkningen kan dermed blive meget personlig, fordi du vil kunne referere til din egen situation – ofte er der også en vejledning med som fortæller om forfatterens opfattelse af kortet (hvis det er en udenlandsk forfatter, kan oversættelsen desværre nogle gange give udtryk for en anden opfattelse), men trods dette kan du alligevel godt sammensætte teksten med din egen oplevelse af billedet.

Fordelen her at du ikke behøver at sætte dig ind i noget som helst, du kan blot trække et kort eller flere og så læse dig / se og åbne dig for mulighederne.

Rene tekstkort / Rådgivningskort: Første gang jeg så noget i denne stil, var da jeg arbejdede som nattevagt på et plejehjem. Her ventede én af beboerne hver aften på at jeg kom, så hun kunne trække en seddel fra en skål hun havde stående på bordet. Sedlen indeholdt en henvisning til et bestemt område i bibelen, som man kunne læse og drage sin viden/vejledning fra. Dette syntes jeg var genialt, dog kunne jeg ikke altid lige finde aktualitet i det skrevne, det er jo gamle tekster og nogle gange forsvinder meningen ved oversættelser (men pyt, det var jo også beboeren jeg læste højt for, og hun fik meget ud af det).

Der findes andre lignende muligheder, som for eksempel flere udgaver af Englekort.
Særligt et sæt* syntes jeg er rigtig god, som også er originalt dansk, jeg var så heldig at modtage et sæt fra forfatteren kort efter hun havde lavet 1.udgaven og de har aldrig svigtet, når jeg har haft behov for personlig vejledning. Det første sæt er slidt op, så jeg nu har den nye fine udgave, med en flot forside

Ligesom ved bibelteksterne trækker du et kort for dagen, for en udfordring, for et spørgsmål eller hvad du nu har brug for gode ord til.

*Englekort af Eva Olsen​

Tarotkort: igennem de senere år er der kommet rigtigt mange forskellige typer af tarotkort, med andre udgaver af billeder end de som var fremme tidligere (de gamle ”originale” tarot kort, som kan være ret så dramatiske i deres design), men uanset hvordan de ser ud, så er de lavet efter den samme model. En model som du må lære dig, hvis du vil have noget ud af at lægge dem.

Ultrakort fortalt, består tarotkort af flere sæt kort: den store arcana, den lille arcana og inde i det ene sæt er der fire sæt: mønter, stave, drikkepokaler og sværd med forskellige værdier. Disse 78 kort kan kombineres på mange forskellige måder i henhold til hvilken arcana det er og de forskellige slags oplæg, alt efter hvad man ønsker rådgivning til.

Men du kan sagtens benytte de nyere tarotkort, som for eksempel kort der er forfattet af Radleigh Valentine og lige som ved oraclekortene, tage udgangspunkt i billederne, så kan interessen for lære om tarot måske komme senere.

Blandingskort (Lenormand): Der findes et sæt kort, med både billeder og værdierne fra spillekort, og jeg er helt vild med dem, især de nyeste* som ganske enkelt er så smukke, at man bliver i godt humør bare ved at kikke på dem.

Hvis du er kendt med betydningen af spillekort, kan det forvirre lidt – for betydningen af de enkelte kort er helt anderledes her, men det har jeg fundet en løsning på som passer til mig.

Hvis du ikke har brugt spillekort tidligere, så kan du blot lære den betydning som bogen/nettet foreslår. Der findes en masse på nettet om Lenormand kort og kan du læse engelsk er der rigtigt mange muligheder for at få ny viden.
*Gyldne drømme, Lenormand af Giro Marchetti

Spillekort: der er 52 forskellige kort, som hver har sin betydning (du kan låne bøger på biblioteket, så du kan lære betydningen af dem. Der kan så laves forskellige oplæg: 3 kort, 7 kort, 32 eller hele sættet 52 kort, du kan også benytte jokeren. At ”spå” i spillekort var det første jeg lærte som ung, så det ligger ligesom i mit dna – og derfor bliver mange af mine andre kortoplæg lagt på basis af det, især når jeg arbejder professionelt med kort.
Jeg vil dog ikke anbefale at du benytter dig af spillekort, hvis det kun er til eget forbrug – fordi der er ikke meget vejledning i det daglige, ingen billeder og der er mange ting som ligesom skal ligge i hukommelsen, ligesom der er uendelige kombinationsmuligheder.

Kursus i læsning af kort - del 2

Sk​riv til Britta Andersen

​Udfyld kontaktformularen hvis du har spø​rgsmål omkring behandlinger eller bare gerne vil høre mere.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at høre nærmere?

Find mine kontaktoplysninger herunder.

Britta Andersen

Madevejen 1, 4913 Horslunde

Klik her for rutevejledning

CVR: 18152274

Kontaktoplysninger

Telefon: 24 20 74 25

E-mail: info@alfaliving.com

Læs cookiedeklaration her

Nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev her.